adatbázis

A RECERCAT (Dipòsit de la Recerca de Catalunya) egy konzorciumi repozitórium, melyben elérhetőek katalán egyetemek és kutatóközpontok kutatási irodalma, például cikkek, kutatási munkák, végleges projektek, kongresszusi beszélgetések, jelentéseket, munkaanyagokat stb.
Az arXiv egy  nyílt hozzáférésű archívum a fizika, a matematika, a számítástechnika, a kvantitatív biológia, a pénzügy, a statisztika, az elektrotechnika és rendszertudomány, valamint a közgazdaságtan területén. 
Elektronikus archívum a pszichológia, idegtudomány és nyelvészet bármely területén, valamint a számítástechnika, a filozófia, a biológia, az orvostudomány, az antropológia számos területén, valamint a fizikai, társadalom- és matematikai tudományok területén.
A japán történelmi térképgyűjtemény mintegy 2300 Japán és a világ korai térképét tartalmazza.
A történelmi térképgyűjtemény több mint 119 000 térképet és kapcsolódó képet tartalmaz online. A gyűjtemény ritka 16. és 21. századi térképeket tartalmaz Észak-Amerikáról, Dél-Amerikáról, Európáról, Ázsiáról, Afrikáról, Ausztráliáról, az Antarktiszról, a Csendes-óceánról, az Északi-sarkról és a világról.
Az AMICA Library több mint 90 000 kiváló minőségű művészeti képpel – az egyik legjobb és legnagyobb művészeti képadatbázis az interneten. Az online AMICA Könyvtár tartalmait a világ neves múzeumai választották ki.
A Gallica a Bibliothèque nationale de France (BnF) digitális könyvtára, amely az egyik legnagyobb, az interneten keresztül ingyenesen elérhető digitális könyvtár. Hozzáférést biztosít különböző típusú dokumentumhoz: nyomtatott dokumentumokhoz (könyvek, sajtó és folyóiratok) kép és szöveg módban, kéziratok, hang- és ikonográfiai dokumentumok, térképek és tervek.
Joggal kapcsolatos jogforrások gyűjteménye, amely a nemzetközi jog aspektusaira összpontosít. Tartalmaz kézikönyveket az összehasonlító alkotmányjog, a társasági jog és vállalatirányítás, a büntetőjog, a nemzetközi emberi jogi jog, az iszlám jog, a jogtudomány és jogfilozófia, az amerikai alkotmány és az amerikai egészségügyi jog témakörében.
A Foreign Law Guide (FLG) jól ismert forrás a külföldi és az összehasonlító jog iránt érdeklődő könyvtárosok, kutatók, joghallgatók és gyakorló szakemberek számára. A nyomtatott kiadvány az 1990-es években kezdődött, és 2000-ben került az internetre.
 Az adatbázisban tudományos- és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, valamint lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények  állnak az olvasók rendelkezésére.