Könyvtárlátogatáson a Doktoranduszok Országos Szövetségének külföldi nagykövetei

A Doktoranduszok Országos Szövetségének nagykövetei, a Stipendium Hungaricum ösztöndíjjal Magyarországon tanuló doktoranduszok 2024. február 24-én az Egyetemi Könyvtár és Levéltárba látogattak.

A Doktoranduszok Országos Szövetségének nagyköveti rendszere keretében a hazánkban tanuló külföldi doktoranduszok saját országuk tudományos közösségét képviselik, konferenciákat, előadás-sorozatokat és tájékoztató eseményeket szerveznek.

A Ferenciek terén álló könyvtárpalotába látogató delegáció tagjai közel harminc különböző ország képviseletében érkeztek Európából, Afrikából, Ázsiából és Dél-Amerikából, a nemzetközi tudományos-szakmai és kulturális együttműködések erősítése érdekében.

A hétvégén rendezett, kétnapos workshop kulturális programja keretében könyvtártörténeti érdekességeinkbe, a magyar jezsuiták dél-amerikai misszióival kapcsolatos dokumentumaink kamarakiállításába, valamint Eötvös Loránd életútját és munkásságát bemutató interaktív tárlatunkba nyerhettek betekintést. A projekt célkitűzése az itt élő külföldi doktoranduszok integrációjának és a kultúrához való kapcsolódásának elősegítése, valamint a nemzetközi szakmai együttműködések bővítése és spektrumának gazdagítása.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE, Bencze Norbert, nagyköveti rendszerért felelős elnöki megbízott