ELTE Digitális Intézményi Tudástár

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem elektronikus adatbázisában, az ELTE Digitális Intézményi Tudástárban (EDIT, https://edit.elte.hu) több, mint 40000 dokumentum található, tartalma folyamatosan új anyagokkal gyarapszik. A tudástár ingyenesen hozzáférhető, teljes szövegű, tudományos szakirodalmi információforrást biztosít felhasználóinak. A gyűjteményben tudományterületek széles palettája megtalálható. A tudástár célja az oktatás- és kutatástámogatás, valamint a tudás disszeminálása.

Publikációk

Az ELTE kiadványaiban megjelent tudományos publikációk mellett nemzetközi folyóiratok ELTE kötődésű cikkei is megtalálhatók a tudástárban. A folyamatosan bővülő adatbázis kurrens anyagai kitűnő szakirodalmi hátteret adhatnak készülő szemináriumi dolgozatokhoz, szakdolgozatokhoz.

Disszertációk, szakdolgozatok

Az ELTE valamennyi karának szakdolgozatai, disszertációi elérhetők az EDIT-ben, ezáltal módszertani segítséget, inspirálódási lehetőséget nyújthatnak hallgatók számára a készülő pályamunkák elkészítéséhez. Szakdolgozatok és disszertációk mellett TDK és OTDK dolgozatok is fellelhetők a folyamatosan bővülő gyűjteményben.

Oktatási anyagok

Az egyetem oktatási célú elektronikus dokumentumainak gyűjteménye, amelyben adaptált digitalizált tananyagok is jelen vannak. A gyűjteményben megtalálható óravázlatok, prezentációk és tankönyvek mind-mind elősegíthetik az egyetemi kurzusokra való felkészülést. 

ELTE folyóiratok, kiadványok

Az ELTE folyóiratok, kiadvány kategória tartalmazza az ELTE vagy valamely egysége által kiadott folyóiratok, emlékkönyvek, konferenciakötetek, egyéb kiadványok gyűjteményeit. Ilyen például az Annales Universitatis Scientiarum de Rolando Eötvös Nominatae kiadványsorozat, amelynek a különböző folyóiratai az 1950-es évektől kezdve, széles tématerületet lefedve jelennek meg a repozitóriumban.

Muzeális gyűjtemények, E-könyvtár

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat tagkönyvtárainak elektronikus és digitalizált dokumentumai. A gyűjteményben többek közt megtalálható a  könyvtár különleges 1956-os lapgyűjtemény összeállítása; Szekfű Gyula tudós levelezése; oklevél és autográf levél gyűjteményünk; metszet, térkép, és tájkép gyűjteményünk; digitalizált kódexeink. 

Fotótár

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és jogelőd intézményeinek múltja fényképeken. Egyetemi előadások, szemináriumok, diplomaosztók, kisebb és nagyobb események, a kulturális, tudományos- és sportélet érdekes mozzanatai, Egyetemünk és az ELTE-sek mindennapjai fotókon.

Videótár

Az Egyetem videóstúdióinak felvételei, dokumentum- és oktatófilmjei. A stúdiók fő tevékenysége a tudománykommunikáció és a folyamatos egyetemi dokumentáció készítése.

EDIT feltöltés ELTE dolgozóknak

  • Tudományos publikációkat: A feltöltés az MTMT-n keresztül történik, nem szükséges az EDIT-ben regisztrált felhasználónak lenni. Útmutató
  • ELTE vonatkozású oktatási anyagokat, egyéb tartalmakat: Egyéb dokumentumok feltöltéshez regisztráció/bejelentkezés szükséges. A regisztrált felhasználók nem rendelkeznek automatikus feltöltési joggal. Ha szeretne feltölteni az EDIT-be, forduljon kari adminisztrátorához vagy a rendszer üzemeltetőihez: editadmin@lib.elte.hu

Szolgáltató

Tudományterület

Hozzáférés

Tartalom

Formátum

Próbahozzáférés keretében érhető el
nem