Hírarchívum

2024. május 15., szerda – 14:10
EKL Egyetemi Könyvtár
Könyv-örökbefogadási programunk keretében örökbefogadóink részére restaurátorunk és régi könyves könyvtárosunk részletes bemutatót tartott a támogatott kötetről.
2024. május 8., szerda – 16:07
EKL Egyetemi Könyvtár
Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány megtartotta idei évi kuratóriumi ülését, melyen Dr. Kiszl Péter kuratóriumi elnök mellett, Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár (ELTE EKL) főigazgatója, Csikós Márta, az ELTE EKL kabinetvezetője, Dr. Madas Edit akadémikus, nyugalmazott egyetemi tanár, valamint Osskó Judit okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, televíziós szerkesztő-rendező vettek részt.
2024. március 20., szerda – 16:02
EKL Egyetemi Könyvtár
Könyv-örökbefogadási programunk keretében örökbefogadónk részére restaurátorunk és régi könyves könyvtárosunk részletes bemutatót tartott a támogatott kötetről.
2024. február 19., hétfő – 12:29
EKL Egyetemi Könyvtár
Könyv-örökbefogadási programunk keretében örökbefogadóink részére restaurátorunk és szaktájékoztató könyvtárosunk részletes bemutatót tartott a támogatott kötetekről.
2024. január 8., hétfő – 12:42
EKL Egyetemi Könyvtár
A 2018-ban Magyar Örökség díjat és az Egyetemi Könyvtári Szolgálat részeként Minősített Könyvtár címet, 2020-ban pedig EFQM „Elkötelezettség a Kiválóságért” tanúsítványt elnyert ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár küldetésének érzi, hogy a hazai kutatásban, oktatásban résztvevőket hazai és külföldi szakirodalommal lássa el, és bekapcsolja a tudományos élet nemzetközi vérkeringésébe. Az információhoz való szabad hozzáférés biztosítása, kulturális értékeink megóvása, digitalizálása, valamint a modern technológiai eszközök beszerzése és a folyamatos szolgáltatásfejlesztés megvalósítása érdekében most Ön is tehet. Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa az Egyetemi Könyvtárért Alapítványt!
2024. január 2., kedd – 11:50
EKL Egyetemi Könyvtár
Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. évi naptára a magyar–török kulturális évad alkalmából a könyvtár muzeális kiadványainak néhány részletén keresztül az 1877. április végén Konstantinápolyból érkezett középkori kódexeit mutatja be.
2023. december 1., péntek – 09:30
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Decemberben bemutatott kötetünk Szerdahelyi Gábor (1660–1726) természeti és időjárási emblémákkal illusztrált, „Meteorologia philosophico-politica” című műve, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. november 2., csütörtök – 13:27
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Novemberben bemutatott kötetünk címe „Készület a jól meghaláshoz”, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. október 2., hétfő – 13:23
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Októberben bemutatott kötetünk három 17. századi protestáns gondolkodó művét tartalmazza, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. szeptember 1., péntek – 09:33
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Szeptemberben bemutatott kötetünk Menyői Tolvaj Ferenc „Az aritmetikának mestersége” néven ismertté vált műve, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. augusztus 1., kedd – 14:29
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Augusztusban bemutatott kötetünk Pavao Ritter Vitezović egyik legfontosabb munkája a „Stemmatographia”, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. július 3., hétfő – 14:05
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Júliusban bemutatott kötetünk Tarnóczi István „Rex admirabilis […]” című, Szent László király (ur. 1077–1095) életét ötven verses eulógiumban (magasztalás) leíró műve, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. június 5., hétfő – 13:37
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Júniusban bemutatott kötetünk Bethlen Gábor erdélyi fejedelem 1627-ben kelt törvénycikkei, „Az áros emberek, kalmárok és posztómetőknek limitatiojok”, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. június 2., péntek – 13:02
EKL Egyetemi Könyvtár
Az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány megtartotta idei évi kuratóriumi ülését, melyen Dr. Kiszl Péter kuratóriumi elnök mellett, Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár (ELTE EKL) főigazgatója, Dr. Szögi László az ELTE EKL nyugalmazott főigazgatója, Szalay Krisztián, az ELTE sportügyeinek rektori biztosa, Csikós Márta, az ELTE EKL kabinetvezetője, új tagként pedig Dr. Madas Edit akadémikus, nyugalmazott egyetemi tanár, valamint Osskó Judit okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök, televíziós szerkesztő-rendező vettek részt.
2023. május 25., csütörtök – 03:13
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Májusban bemutatott kötetünk Jan Amos Komenský (latinos változatban: Johannes Amos Comenius, 1592–1670) cseh pedagógus munkája, a gyakran csak „Orbis pictusként” emlegetett tankönyv, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. április 25., kedd – 14:57
EKL Egyetemi Könyvtár
Az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium az idei évben alapításának 150. évfordulóját ünnepelte, s az iskola története szempontjából jelentős nyolc, az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár állományában őrzött nyomtatványt fogadott örökbe.
2023. április 4., kedd – 08:06
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Áprilisban bemutatott kötetünk az 1704-ben Nagyszombaton nyomtatott misekönyv, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. március 1., szerda – 15:17
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Márciusban bemutatott kötetünk Hevenesi Gábor (1656–1715) jezsuita teológus és történész munkája, mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.
2023. február 20., hétfő – 12:59
EKL Egyetemi Könyvtár
Támogassa régi magyar könyvek restaurálását az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárban! 2023-ban örökbefogadásra ajánljuk az Egyetemi Könyvtár egyik legértékesebb gyűjteménye, a Régi Magyar Könyvtár darabjait.
2023. január 30., hétfő – 14:27
EKL Egyetemi Könyvtár
Mentsen meg egy könyvet, fogadja örökbe! Februárban bemutatott kötetünk Zsámboky János udvari történetíró emblémáskönyve (1572), mely az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány könyv-örökbefogadási programjának egyik kiemelt darabja.