Szent helyek, szent emberek – Szentek a kelet–nyugati egyházszakadás előtt

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár csatlakozott a Holy Places of Undivided Christianity orosz kezdeményezésű projekthez, melynek célja az 1054-es keletnyugati egyházszakadás (görögül: skizma) előtti szentekhez és egyháztörténethez kapcsolódó emlékezethelyek és muzeális dokumentumok virtuális összegyűjtése.

Az együttműködés keretében nyílt meg a Kulturális Örökség Napjain, 2021. szeptember 18-án Holy Places című kamarakiállításunk, mely az év végéig tekinthető meg Műemlékraktárunkban, előzetes bejelentkezést követően hétköznapokon 9.00 és 16.00 óra között. Regisztrálni a titkarsag@lib.elte.hu e-mail címen lehet.

A projekt nemzetközi kulturális útvonalának egyik állomásaként a témában fellelhető muzeális dokumentumok kiállításával részt veszünk Európa közös kulturális gyökereinek és értékeinek bemutatásában. Az európai kulturális útvonal részeként tárlatvezetéseken kívül könyvbemutatókat is biztosítunk az érdeklődők részére.

Látogasson el Ön is kiállításunkra! A projekttel kapcsolatos aktuális információkat honlapunkon folyamatosan tesszük közzé.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL