Nyílt napok az Eötvös-kiállításon

Szeretettel várjuk regisztráció nélkül érkező látogatóinkat 2022. május 14-én 10 és 18 óra között az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár kiállításán.

A kiállítótér múzeumi laboratóriumában korszerű digitális eszközök segítségével új oldaláról ismerhetjük meg Eötvös Loránd személyét, tevékenységeit és a korszakot, melyben élt és alkotott. A századforduló nemcsak a nagy találmányok időszaka volt, melyben kutatásaival Eötvös is részt vett, hanem a folyamatos változásé. Sztereofényképein örökítette meg az akár 4000 méteres hegycsúcsokat is megmászó lányait, nyaralásain látott mediterrán vidékeket, valamint Budapest mára eltűnt utcácskáit éppúgy, mint frissen kialakított körútjait. A kiállítás virtuális valóság szemüvegeinek segítségével mindez az orrunk előtt elevenedik meg, a kiterjesztett valóságban pedig Eötvös karaktere kíséri végig a látogatókat életútja fontos helyszínein.

A kiállítás aktuális látogatási időpontjairól bővebb információ itt érhető el, a tárlat 2022. május 14-én 10 és 18 óra között regisztráció nélkül is megtekinthető.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár