Speciális igényű használóknak

Az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) által akadálymentessé tett, adaptált tartalmak az arra jogosult (a fogyatékosügyi koordinátoroknál regisztrált) hallgatók számára az EDIT-ben érhetők el.

Látássérültek számára kísérőt, az olvasóteremben felolvasóprogrammal (JAWS) és fejhallgatóval, Braille-nyomtatóval felszerelt számítógépet, valamint MAGic nagyfeliratos billentyűzetet, asztali videónagyítót és Active Star teljeskörű Braille-rendszert biztosítunk.

Az Active Star negyven modulos Braille-rendszer egyszerre teszi lehetővé számítógép-használat közben a Braillekijelzést és a jegyzetelést. Az Active Star menet közben is hozzáférést nyújt az adatokhoz azáltal, hogy egyszerre akár három különböző eszköz is csatlakoztatható hozzá Bluetoothon keresztül, legyen az okostelefon, tablet, laptop vagy akár számítógép.

A képen a látássérülteknek nyújtott szolgáltatások kerültek illusztrálásra: kísérő, felolvasóprogram, nagyfeliratos billentyűzet, Braille nyomtató, asztali videónagyító, Active Star Braille-rendszer.

Az épület akadálymentesítéséig mozgássérültek számára meghatalmazott útján biztosítjuk a helyhez kötött szolgáltatásokat.

További hasznos információk:

Illusztráció szerzője, forrása:
https://pixabay.com/hu/illustrations/megk%C3%B6zel%C3%ADthet%C5%91s%C3%A9g-fogyat%C3%A9koss%C3%A1g-1682903/