Kovács Gabriella a Savaria Könyvtár és Levéltár kitüntetettje

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hagyományai szerint az Egyetem Szenátusa a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén nyújtotta át a kitüntetéseket a kiváló munkát és kiemelkedő teljesítményt nyújtó oktatók, dolgozók és munkatársak számára. Az idei díjazottak között szerepelt az ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltár Szombathelyen tevékenykedő munkatársa.

Kovács Gabriella 35 éve dolgozik feldolgozó könyvtárosként az ELTE jogelőd intézményeiben. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán könyvtár-történelem szakon végzett, majd 2004-ben informatikus könyvtáros egyetemi diplomát szerzett a Debreceni Egyetemen. Az évek során számtalan szakmai továbbképzésen vett részt, amelyeket munkája során alkalmazott is.

Elsődleges feladata a dokumentumok beszerzése, állományba vétele, formai és tartalmi feltárása, a MATARKA építése és mind ezek mellett segíti az olvasószolgálat munkáját is. Gondozza a szombathelyi Osztrák Könyvtárat, amely az Osztrák Köztársaság ajándékaként került intézményünkbe és rendszeresen részt vesz a hozzá kapcsolódó hazai és külföldi konferenciákon. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárhoz történő csatlakozás során felmerülő migrációs folyamatok elméleti és gyakorlati kidolgozásában hatalmas szerepet vállal. A két könyvtár katalógusának egyesítése során napirendre kerülő feladatok áttekintéséhez, megoldásához szakmai ismeretei elengedhetetlenek. Több idegen nyelvet érintő tudását a gyűjteményszervezésen túl valamennyi általa ellátott munkafolyamat során magas szinten alkalmazza.

Tagja a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Vas megyei szervezetének.

A könyvtárosi munkáját szakmai elkötelezettség, rendkívüli precizitás, a könyvtárhasználók és a munkatársak iránti segítőkészség jellemzi.

 

Oklevél

 

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL Savaria Könyvtár és Levéltár