Lezárult az Eötvös-év – Könyvtárunkban tartotta záróülését az Eötvös 100 Koordinációs Testülete

Hivatalosan is lezárult az Eötvös Loránd-emlékév. Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár épületében tartotta meg záróülését az emlékév szervezéséért felelős Eötvös 100 Koordinációs Testülete.

Rendkívül tartalmas és termékeny év áll a testület mögött. Számos rendezvény és verseny került megrendezésre, bélyeget és albumot is adtak ki a világhírű fizikus tiszteletére. A munkát, Eötvös Loránd örökségének minél szélesebb körű népszerűsítését, azonban tovább folytatják. Többek között ünnepélyes szoboravatást terveznek, illetve az Egyetemi Könyvtárban megrendezett, A pontosság bűvöletében – Eötvös Loránd élete és munkássága című interaktív kiállítás is megtekinthető 2020. május 22-ig.

Tárlatvezetésre itt jelentkezhetnek. Örömmel várjuk fizika iránt érdeklődő diákcsoportok jelentkezését is, akár tanórai keretben is, előzetes egyeztetés alapján a kiallitas@lib.elte.hu e-mail címen!

A tárlat kortól függetlenül élményközpontúan vezet be a fizika rejtelmeibe. A hivatalos ülés végén a testület tagjai is felfedezték a kiállítást, és kipróbálták demonstrációs eszközeit. Szarka László elnök javaslatára az ingát a szokásos módszertől eltérően nem kőkockával, hanem a csoport testtömegével hozták működésbe. Képgalériánkat itt tekintheti meg.

Tekintsen be Ön is egy interaktív időutazás keretében a 19. század egyik legizgalmasabb személyiségének életébe!