Próbahozzáférés az EBSCO SocINDEX With Full Text adatbázishoz

Az EBSCO 2023. december 31-éig próbahozzáférést ajánlott fel az EBSCOhost platformon elérhető SocINDEX with Full Text adatbázishoz. Az egyetem 2024-re előfizetett az adatbázisra, így a hozzáférés folyamatos lehet 2024. december 31-éig. Az adatbázis az ELTE hálózatához kapcsolódva vagy VPN-szolgáltatás igénybevételével távoli hozzáféréssel is elérhető.

A SocINDEX, a szociológiai kutatások legátfogóbb bibliográfiai adatbázisa, a legjobb szociológiai folyóiratok indexált rekordjait kínálja, amelyek számos kapcsolódó tanulmányt lefednek.

A SocINDEX with Full Text adatbázis szigorú bekerülési feltételek szerint kiválasztott, nyílt hozzáférésű folyóiratok elérését biztosítja, a kurátori munka eredményeképp 811 aktív, nemzetközi, nyílt hozzáférésű folyóiratból álló, egyre gyarapodó gyűjtemény jött létre. Miután az EBSCO ezeket az Open Access folyóiratokat indexelésre befogadta, tartalmi feltárással és kifinomult, pontos, teljes szövegű hivatkozással segíti a szövegek feldolgozhatóságát.

Illusztráció szerzője, forrása:
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/bf/EBSCO_Information_Services_20xx_logo.svg/800px-EBSCO_Information_Services_20xx_logo.svg.png