2024. június 12., szerda – 11:56
Az MTMT Repozitóriumminősítő Szakbizottsága a benyújtott minősítési kérelmek alapján tanúsítványt adott ki az Elpis Filozófiatudományi Folyóirat részére.
2024. május 3., péntek – 06:48
Az MTMT-s értékelő táblázatok kapcsán több, a szerzőket is érintő változás történt az elmúlt időszakban. Módosultak a táblázatokban szereplő adatokhoz kapcsolódó kritériumok, megjelenítésre került a független Hirsch-index és a táblázatok elérése is változott.
2023. december 1., péntek – 08:33
Az MTA 2023. október 16-án tette közzé a számos ajánlást tartalmazó „Javaslatok a kifogásolható gyakorlatot folytató folyóiratok cikkeinek kezelésére” című dokumentumot. Az MTMT a 2024. évben megjelent cikkek esetén a norvég lista értékelését („0”-ás besorolás) fogja alapul venni a kifogásolható gyakorlatot folytató folyóiratok megjelölésénél. A norvég listán szereplő hazai kiadású folyóiratok értékelését az MTMT nem veszi át. Bővebb információ hírünkben, az MTA oldalán és a dokumentumban található.
2023. március 10., péntek – 07:40
Az MTMT Repozitóriumminősítő Szakbizottsága tanúsítványt adott ki újabb két ELTE Bölcsészettudományi Karhoz kötődő tudományos online folyóiratnak. A „Névtani Értesítő” és a „Dissertationes Archaeologicae ex Instituto Archaeologico Universitatis de Rolando Eötvös nominatae” folyóiratok nyerték el az MTMT minősítését, mely mind az egyetemen belül, mind országosan kiemelkedőnek számít.
2023. február 7., kedd – 13:25
Az előadás-sorozat célja átfogó képet nyújtani oktatók, kutatók, hallgatók számára a négy meghirdetett témában, támogatva kutatásaikat, publikációs és tudománymetriai teljesítményük növelését, és mutatóik tudatos építését, de valamennyi előadás nyitott minden érdeklődő számára. Az előadások online formában, Microsoft Teams-felületen keresztül kerülnek megtartásra. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Illusztráció szerzője, forrása:
https://www.mtmt.hu/