Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Megnyílik új közösségi terünk

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár örömmel invitál minden érdeklődőt 2024. április 25-én 13.00 órától a Book of Your Life projekt keretében kialakított, új hallgatói közösségi terének ünnepélyes megnyitójára és a Dnyeszteri sellő könyvbemutatójára.

A rendezvényen bemutatásra kerül a Book of Your Life interkulturális inklúziós projekt és a Dnyeszteri sellő (Русалка Дністровая), egy magyar vonatkozású ukrán könyvritkaság és kísérő tanulmánnyal ellátott, limitált példányszámban megjelent fakszimile kiadása.

Az eredetileg 1837-ben a Királyi Egyetemi Nyomdában publikált Ruszalka Dnyisztrovaja (Dnyeszteri Sellő) almanach az Eötvös Loránd Tudományegyetem és az Egyetemi Könyvtár és Levéltár gondozásában látott napvilágot hasonmás kiadásban. A kalandos sorsú kiskönyv nemcsak az első népnyelven írott kiadvány lett Galíciában, hanem a nyugat-ukrán területek nemzeti újjászületésének alapja is a 19. században.

Az újonnan átadott közösségi térben megtekinthető James Clifford Viloria doktorandusz (ELTE TTK Földtudományi Doktori Iskola) Liminal Quarters című fotókiállítása.

Részletes program itt érhető el.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL