Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2024. április 27. és 30. között technikai okok miatt zárva tart.

Interkulturális párbeszéd és fenntarthatóság – UNICycle upcycling workshop a könyvtárban

Book of Your Life könyvtári projektünk kick-off találkozóját követően „UNICycle upcycling” címmel bútorfelújító workshopsorozat indult könyvtárunk tervezett közösségi terének kialakításához.

Az interkulturális párbeszéd és a nemzetközi hallgatók integrációjának elősegítése érdekében a Book of Your Life (BoYL) projekt március elején kezdődött, melynek első találkozóján az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár főigazgatója, Dr. Kulcsár Szabó Ernőné Gombos Annamária köszönőjében kiemelte, hogy az esemény újabb mérföldkövet jelent az egyetem, a hazai és a nemzetközi hallgatók szolgálatában.

A gondolatébresztő prezentációk és közös gondolkodás keretében az ELTE nemzetközi hallgatói nagykövetei inspiráló ötleteket vetettek fel a közösségi tér kialakítása és az interkulturális párbeszéd ösztönzése kapcsán, kiemelve, hogy a művészeti, kulturális tevékenységek, az olvasmányélmények megosztása, valamint az alkotói készséget és kreativitást serkentő programok valódi hidat képezhetnek a hazai és nemzetközi hallgatók között.

A javaslatokon felbuzdulva, az ELTE közösségimédia-felületein meghirdetett kampány során  (Facebook, Instagram) a hallgatók kedvenc könyveit keressük, melyek közül a gyűjtőkörünkbe tartozó és elérhető könyvek beszerzésére törekszünk.

A zöld könyvtár és a fenntarthatóság jegyében pedig UNICycle upcycling címmel bútorfelújító workshopsorozatra várjuk a hallgatókat könyvtárunkba. Az első alkalommal 2024. március 26-án a leselejtezett egyetemi bútorok, székek, asztalok alapozó festésére került sor. A magyar költészet napján, 2024. április 11-én pedig színnel és lélekkel kelhetnek új életre a tárgyak.

A projektről további részletek és aktuális események a https://elte.hu/boyl linken és Facebook oldalunkon találhatók. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

TEC & ECF logo

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE