Új ELTE BTK-folyóirat a Scopusban

Örömmel adunk hírt róla, hogy a Scopus Content Selection & Advisory Board (CSAB) elfogadta a RussianStudiesHu című folyóirat jelentkezését a Scopus adatbázisba, és megkezdik az indexálását. A Scopus az Elsevier kiadó bibliográfiai adatbázisa, amely tudománymetriai kutatások és szakirodalom keresésére egyaránt alkalmas.

RussianStudiesHu az Alapítvány az Orosz Nyelvért és Kultúráért által kiadott folyóirat, mely az ELTE BTK Történeti Intézet Kelet-, Közép-Európa Története és Történeti Ruszisztikai Tanszék támogatásával 2019 óta jelenik meg. A keleti szláv, az oroszországi és a szovjet történelem bármely problémájának (beleértve a magyar és kelet-európai vonatkozásokat) történettudományos vagy más rokondiszciplína általi feldolgozott tudományos cikkeket publikál orosz, angol és magyar nyelven. 

RussianStudiesHu munkájához a nemzetközi történeti ruszisztika kiemelkedő képviselői csatlakoztak. Ezzel kilépett nem csupán egy konkrét egyetemi műhely, de a magyar ruszisztika keretei közül is, és az egyetemes tudomány szolgálatába állt. Minden tanulmányhoz angol nyelvű összefoglaló és tárgyszavak készülnek. A folyóirat szabadon elérhető, az Open Access elvei szerint működik. A RussianStudiesHu-t indexálja a DOAJERIHPLUSMATARKA, CORE, BASE, Dimensions, WorldCat, EPACEEOLScilit, elibrary.ru. A folyóirat cikkeinek archivált változata elérhető az ELTE EDIT oldalán. A RussianStudiesHu 2023-ban az „MTMT minősített folyóirat” címet is elnyerte.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE Bölcsészettudományi Kari Könyvtár