Próbahozzáférés a Web of Science Research Assistant szolgáltatáshoz

A Clarivate próbahozzáférést ajánlott fel a legújabb mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásához, a Web of Science Research Assistanthoz. A szolgáltatás 2024. szeptember 23-ig a Web of Science keresőfelületének felső menüsorából érhető el az ELTE helyi hálózatából vagy távolról VPN-en keresztül kapcsolódva.

A Web of Science Research Assistant szolgáltatást a kutatókkal együttműködve a kutatók számára tervezték, hogy segítségen többet kihozni a Web of Science Core Collectionból, a világ egyik legmegbízhatóbb multidiszciplináris citációs adatbázisából.

A kutatási asszisztens egy generatív mesterségesintelligencia-alapú eszköz, amely természetes nyelvű, többnyelvű keresési lehetőségeket nyújt, az eredmények tömör áttekintését és vizualizációkat kínál a kutatás javítása érdekében. Válaszokat ad a kutatási kérdésekre és a kontextusból eredő újabb kérdéseket javasol, hogy segítsen feltárni a kutatás lehetséges előrehaladási útjait. A kutatási igények széles körét támogatja, többek között, de nem kizárólagosan:

  • egy téma feltárását,
  • szakirodalmi áttekintés megkezdését,
  • folyóirat-keresést, amelyben publikálhat,
  • egy adott terület szakértőinek azonosítását.
Illusztráció szerzője, forrása:
https://www.webofscience.com/wos/research-assistant/637254df-f938-4787-bf24-27f67e48cfb7