K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság 2024. évi harmadik negyedéves beszámolóján a munkacsoportok vezetői számot adtak az elmúlt negyedév eredményeiről, a folyamatban lévő munkákról és változásokról.

A bizottság tagjai részéről elfogadásra került a tavalyi és idei stratégiaalkotó workshopok eredményeként megalkotott EKSZ Jövőkép és Küldetésnyilatkozat, valamint az EKSZ új stratégiai céljai. Az Akadálymentes könyvtár munkacsoportnak a marrákesi szerződéssel kapcsolatos feladatai a jövőben kerülnek megvalósításra.

A Primer kutatások munkacsoport elvégezte az ELTE Minőségügyi Iroda által rendelkezésre bocsátott 2024. évi hallgatói igény- és elégedettségi mérés adatainak kiértékelését, illetve a Minőségirányítási kézikönyvben a felmérésekre vonatkozó szövegrészek felülvizsgálatát. A Folyamatirányítási munkacsoport szintén megtette javaslatait a Minőségirányítási kézikönyv könyvtári folyamatok szabályozására vonatkozó fejezetéhez, elvégezte a folyamatmenedzsment és folyamataudit űrlapjainak felülvizsgálat és a szükséges szövegrészek, valamint a kitöltési útmutató módosítását.

A Kommunikációs munkacsoport a honlapon, az EKSZ-hírlevélben és a Kolibri-levelezőlista 3 hónap – 3 percben című rövidfilmjén keresztül tájékoztatást nyújtott a munkacsoportok által elvégzett feladatokról és elért eredményekről, valamint hozzájárult a K21 beszámoló napok találkozóinak előkészületei és adminisztrációja sikeréhez. Hírt tettek közzé az Egyetemi Könyvtári Szolgálat kitüntetteiről, tájékoztatás jelent meg mind a honlapon, mind a Neptun-rendszerben az ELTE könyvtári hálózatának működéséről az elsőéves hallgatók részére, valamint közreműködtek további EKSZ-hírek közzétételében az ELTE Könyvtárak felületén. A Zöld könyvtár munkacsoport folytatta a környezettudatossági felmérés felülvizsgálatát.

A könyvtárvezetők a harmadik negyedévben három ülést tartottak, melyeken egyeztettek többek között a szakdolgozatok digitalizása projekt aktuális feladatairól, a folyamat lépéseiről, a felmerült problémákról, a 2025-ös EISZ-rendelés aktuális feladatairól és a szakdolgozatok jövőbeni szolgáltatásáról készülő ELTE szabályozásról, valamint meghatározták az EKSZ stratégiai céljait.

A K21 Minőségügyi Koordinációs Bizottság eredményeiről és újabb fejlesztéseinkről honlapunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk.

Illusztráció szerzője, forrása:
ELTE EKL