K21 beszámoló nap – Eredmények a minőségfejlesztés tükrében

A járványügyi helyzetre való tekintettel a K21 Minőségirányítási Koordinációs Bizottság idei harmadik negyedéves beszámolójára elektronikus úton került sor. A munkacsoportok elkészítették az elmúlt negyedévben elvégzett feladataikról az összefoglalókat. Az eredményekről és sikerekről a tagok a K21 közös kommunikációs felületén tájékozódhattak.

A könyvtárvezetők az Európai Kiválósági Díj (EFQM) pályázata kapcsán a három fejlesztési projekt feladatain dolgoztak. Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (EKSZ) valamennyi könyvtárára egységesen vonatkozó asszimilációs dokumentumok, a teljesítményértékelési rendszer értékelési skálája, illetve táblázata a mérföldkő jelentésekkel együtt elkészült, és elfogadásra került. A szervezet kommunikációs projektje keretében a Minőségügyi Irodával együttműködve a Primer kutatási munkacsoport kiértékelte a kérdőíves felmérés adatait, az intézkedési terv véglegesítése október közepére várható.

Szintén megkezdődött a folyamatleltár felülvizsgálata, és a 2019-ben elvégzett folyamat audithoz kapcsolódó folyamatleírások aktualizálása.

A jelenlegi járványhelyzet miatt a könyvtárosok részére az akadálymentesítés és a zöld könyvtári témában tervezett érzékenyítő programok nem valósulhattak meg, a tréningek megszervezésére a járványhelyzet alakulásától függően kerül majd sor 2021-ben.

A Kommunikációs munkacsoport a Google Drive felületén és a levelezőrendszeren keresztül tájékoztatást nyújtott a járványügyi helyzetre való tekintettel rendhagyó módon megszervezésre kerülő beszámoló napokról és a munkacsoportok dokumentációjának elérhetőségeiről. Hírt adtunk az EKSZ könyvtárainak online szolgáltatásairól, az elérhető fejlesztésekről, az új közös keresőről (ELTEfind), az online beiratkozás és tagsághosszabbítás lehetőségéről, a már helyfoglalásra is használható mobil ELTE Könyvtár WebApp-unk továbbfejlesztett változatáról, illetve a külső akkumulátorok (powerbank) kölcsönzési lehetőségéről. Közzétettük az EKSZ Könyvtári MOOC online kurzusával kapcsolatos híranyagot is portálunkon és Facebook-oldalunkon. Újabb fejlesztéseinkről és eredményeinkről portálunkon hamarosan friss hírrel jelentkezünk!

Illusztráció szerzője, forrása:
Photo Mix képe a Pixabay-en. https://pixabay.com/hu/photos/a-konferencia-el%C5%91ad%C3%A1s-el%C5%91ad%C3%B3ban-3248255/