Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár 2023. november 30. és 2023. december 2. között technikai okok miatt zárva tart.

Speciális igényű használóknak

Az ELTE Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) által akadálymentessé tett, adaptált tartalmak az arra jogosult (a fogyatékosügyi koordinátoroknál regisztrált) hallgatók számára az EDIT-ben érhetők el.

Látássérültek számára kísérőt, az olvasóteremben felolvasóprogrammal (JAWS) és fejhallgatóval, Braille-nyomtatóval felszerelt számítógépet, valamint MAGic nagyfeliratos billentyűzetet, asztali videónagyítót és Active Star teljeskörű Braille-rendszert biztosítunk.

Az Active Star negyven modulos Braille-rendszer egyszerre teszi lehetővé számítógép-használat közben a Braillekijelzést és a jegyzetelést. Az Active Star menet közben is hozzáférést nyújt az adatokhoz azáltal, hogy egyszerre akár három különböző eszköz is csatlakoztatható hozzá Bluetoothon keresztül, legyen az okostelefon, tablet, laptop vagy akár számítógép.

A képen a látássérülteknek nyújtott szolgáltatások kerültek illusztrálásra: kísérő, felolvasóprogram, nagyfeliratos billentyűzet, Braille nyomtató, asztali videónagyító, Active Star Braille-rendszer.

Az épület akadálymentesítéséig mozgássérültek számára meghatalmazott útján biztosítjuk a helyhez kötött szolgáltatásokat.

További hasznos információk:

Illusztráció szerzője, forrása:
https://pixabay.com/hu/illustrations/megk%C3%B6zel%C3%ADthet%C5%91s%C3%A9g-fogyat%C3%A9koss%C3%A1g-1682903/