ELTEfind-ban nem kereshető

Journal of National Essence 國粹學報全文資料庫 Az 1905–1911 között megjelent "Bulletin of National Essence" 國粹學報 című folyóirat 82 számának teljes szöveges adatbázisa.
A National Central Library régi könyves adatbázisához és különgyűjteményeihez nyújt hozzáférést külön-külön és közös, integrált keresőfelületeten is. Az alábbi hét adatbázisban lehet keresni: 1.古籍影像檢索系統 (Rare Books Digital Images Database System) 2. 中文古籍聯合目錄資料庫 (Union Catalog of Chinese Rare Books Database) 3. 臺灣家譜聯合目錄資料庫 (Union Catalog of Genealogy Collection) 4. 金石拓片資料 (Bronze & Stone Rubbing Database) 5. 晚清期刊資料庫 (Periodicals in Late Qing Dynasty) 6. 年畫資料庫 (New Year Pictures) 7. 老照片資料 (Old Photograghs)
A következő négy adatbázishoz nyújt hozzáférést: 1. Taiwan Periodical Literature 臺灣期刊論文索引系統 Folyóiratcikkek keresése. A második világháború után Tajvanon megjelent időszaki kiadványok teljes szöveges adatbázisa. 2. Directory to Taiwan Periodicals 中華民國出版期刊指南系統 Folyóirat-információk kereséséhez. Ez a címtár elsősorban a Tajvanon megjelenő folyóiratokat, újságokat és közlönyöket gyűjti össze. Tartalmaz néhány Hongkongban és Makaóban kiadott tudományos folyóiratot is, valamint néhány fontos folyóiratot és újságot, amely 1945 előtt jelent meg Kínában.
A GeoScienceWorld (GSW) egy nonprofit együttműködésen alapuló és átfogó forrás a földtudományokkal kapcsolatos témák kutatására és kommunikációjára. A GSW a világ különböző részein működő társaságokkal, intézményekkel és kutatókkal működik együtt, és egyetlen forrásból biztosít hozzáférést 50 kiemelkedő tudományos folyóirathoz, több mint 2200 e-könyvhöz és több mint 4 millió GeoRef rekordhoz speciális és térképalapú keresési lehetőségekkel, valamint a kurált földtudományi kutatásokhoz vezető linkekkel a weben.
A Supplementum Epigraphicum Graecum (SEG) adatbázis összegyűjti a görög feliratokat és a hozzájuk tartozó megjelent tanulmányokat. Az új feliratok teljes görög szöveggel és kritikai apparátussal rendelkeznek, a régebbi feliratokról szóló tanulmányok pedig rövid összefoglalókat tartalmaznak.
Az IEEE Xplore az Institute of Electrical and Electronics Engineers teljes szövegű műszaki adatbázisa. Folyóiratcikkek, könyvek, műszaki leírások és konferenciaanyagok egyaránt megtalálhatók benne; összesen 195 folyóirat és 4000 könyv teljes szövege érhető el a szolgáltatás keretében.
Az Elsevier kiadó bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével meg lehet találni az egyes kutatókra történő hivatkozásokat, illetve az egyes kutatócsoportok és –intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója is megállapítható.
A Nomos eLibrary könnyű hozzáférést biztosít a vezető kiadók, Nomos, Academia, C. H. Beck, Ergon, Facultas, Kommunal- und Schul-Verlag, Psychosozial, Reimer, Velbrück és Wallstein kiemelkedő tudományos publikációihoz. A témái közé tartozik a jog, a politika, a közgazdaságtan, a média- és kommunikációtudomány, a történelem, a szociológia, az oktatáskutatás, a kultúratudomány, az EU-tanulmányok, az egészségtudomány, a filozófia és a vallás.
A Duncker & Humblot kiadó jelenleg évente több mint 250 új dokumentumot ad ki. Számos kiadványuk a 150 sorozatuk valamelyikében jelenik meg. A Duncker & Humblot emellett 20 folyóiratot és évkönyvet ad ki. Magas színvonalú tudományos kutatásokat és tudományos publikációkat készítenek, különösen a jog és a társadalomtudomány területén.
A Mohr Siebeck független, családi tulajdonban lévő kiadó. Az 1801-ben alapított cég célja tartós színvonalú tudományos munkák kiadása.