ELTEfind-ban nem kereshető

A GeoScienceWorld (GSW) egy nonprofit együttműködésen alapuló és átfogó forrás a földtudományokkal kapcsolatos témák kutatására és kommunikációjára. A GSW a világ különböző részein működő társaságokkal, intézményekkel és kutatókkal működik együtt, és egyetlen forrásból biztosít hozzáférést 50 kiemelkedő tudományos folyóirathoz, több mint 2200 e-könyvhöz és több mint 4 millió GeoRef rekordhoz speciális és térképalapú keresési lehetőségekkel, valamint a kurált földtudományi kutatásokhoz vezető linkekkel a weben.
A Supplementum Epigraphicum Graecum (SEG) adatbázis összegyűjti a görög feliratokat és a hozzájuk tartozó megjelent tanulmányokat. Az új feliratok teljes görög szöveggel és kritikai apparátussal rendelkeznek, a régebbi feliratokról szóló tanulmányok pedig rövid összefoglalókat tartalmaznak.
Az IEEE Xplore az Institute of Electrical and Electronics Engineers teljes szövegű műszaki adatbázisa. Folyóiratcikkek, könyvek, műszaki leírások és konferenciaanyagok egyaránt megtalálhatók benne; összesen 195 folyóirat és 4000 könyv teljes szövege érhető el a szolgáltatás keretében.
Az Elsevier kiadó bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével meg lehet találni az egyes kutatókra történő hivatkozásokat, illetve az egyes kutatócsoportok és –intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója is megállapítható.
A Nomos eLibrary könnyű hozzáférést biztosít a vezető kiadók, Nomos, Academia, C. H. Beck, Ergon, Facultas, Kommunal- und Schul-Verlag, Psychosozial, Reimer, Velbrück és Wallstein kiemelkedő tudományos publikációihoz. A témái közé tartozik a jog, a politika, a közgazdaságtan, a média- és kommunikációtudomány, a történelem, a szociológia, az oktatáskutatás, a kultúratudomány, az EU-tanulmányok, az egészségtudomány, a filozófia és a vallás.
A Duncker & Humblot kiadó jelenleg évente több mint 250 új dokumentumot ad ki. Számos kiadványuk a 150 sorozatuk valamelyikében jelenik meg. A Duncker & Humblot emellett 20 folyóiratot és évkönyvet ad ki. Magas színvonalú tudományos kutatásokat és tudományos publikációkat készítenek, különösen a jog és a társadalomtudomány területén.
A Mohr Siebeck független, családi tulajdonban lévő kiadó. Az 1801-ben alapított cég célja tartós színvonalú tudományos munkák kiadása.
A Clarivate Analytics hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és –intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója. Videó az adatbázis használatáról.
Az adatbázis az ELTE teljes IP tartományában elérhető, de használata felhasználói azonosításhoz kötött. A belépéshez szükséges azonosítókért keresse az ELTE TTK Kari Könyvtárát, ahol pontos felvilágosítással szolgálnak a belépéssel kapcsolatban. Videó az adatbázis használatáról.
Videó adatbázis, holokauszt túlélőkkel készített intejúk. Több mint 4400 interjú, 12000 óra terjedelemben. Ingyenesen elérhető az elérésipontok (acces site) internethálózatára kapcsolódva. Ingyenes, egyéni regisztráció szükséges. Felhasználási feltételek betartása kötelező! Videó az adatbázis használatáról.