Kezdőlap

2008. november 6-án tartotta soron következő ülését az MTA Egyetemtörténeti Albizottsága

Az MTA Egyetemtörténeti Albizottsága a Nemzetközi Egyetemtörténeti Bizottság magyarországi szervezete, amely működésének célja fórumot biztosítani a magyarországi felsőoktatástörténet legfrissebb kutatásai és eredményei bemutatására, valamint az egyetemtörténettel foglalkozó szakemberek tájékoztatására. Az Albizottság elnöke Dr. Szögi László egyetemtörténész, az ELTE Levéltárának igazgatója, Levéltárunk munkatársai közül többen rendes vagy pártoló tagok. Az Egyetemtörténeti Albizottság szokásosan évente többször ülésezik, 2008. november 6-án tartotta ez évben a második ülését. Az ülés programja a következő volt:
1. Dr. Szögi László főigazgató beszámolója a 2008-ban tartott nemzetközi egyetemtörténeti konferenciákról.
2. Dr. Bozzay Réka (a Debreceni Egyetem Néderlandisztika Tanszékének oktatója) beszámolója groningen-i tanulmányútjáról, a Gronigenben tanult magyarországi diákok adatainak feltárásáról, és Sárközi Gabriella ELTE doktorandusz beszámolója a Londonban tanult magyarok levéltári forrásairól.
3. Dr. Varga Júlia igazgatóhelyettes tájékoztatója „A Dokumentumok a magyar felsőoktatás történetéből 1790-1848” c. kötet előkészületeiről.

 
< Előző   Következő >