adatbázis

Az ELTE 3 hónapos próbahozzáférést kapott a Shanghai Libray CNBKSY (Quan Guo Bao Kan Suo Yin) elnevezésű platformján található Books of Modern China (1840-1949) adatbázishoz. Az adatbázis több mint 120 ezer könyvet tartalmaz, amelyek teljes szöveggel kereshetők és másolhatók is.
A Chinese Periodical Full-text Database pedig jelenleg 25 ezer 1911–1949 között megjelent folyóiratot és 12 teljes kiadványsorozatot tartalmaz.
Late Qing Dynasty Full-text Database jelenleg kb. 600 folyóiratot tartalmaz a Qing-dinasztia idejéből.
A Vanderbilt University Institutional Repository (VUIR) egy digitális repozitórium, amely nyílt hozzáférést biztosít a Vanderbilt Egyetem tudományos kutatásaihoz.  Ez a könyvtár által nyújtott szolgáltatás támogatja az egyetemet a kutatások megőrzésében és terjesztésében.
Research Bank  az Unitec, Eastern Institute of Technology (EIT), Otago Polytechnic, Toi Ohomai és Southern Institute of Technology (SIT) nyílt kutatási repozitóriuma, amely hallgatók és munkatársak által készített kutatásokat archivál. Ezek az intézetek a Te Pūkenga részei. Célja, hogy megkönnyítse a tudományos kommunikációt és a kutatási eredményeinket megosztott hozzáférést.
A ScholarWorks a Vermonti Egyetem intézményi repozitóriuma (IR). A repozitórium egy ernyő alá fogja össze az Egyetem kutatásait azzal a céllal, hogy megőrizze és nyílt hozzáférést biztosítson a kutatáshoz.
Az UEL Research Repository megőrzi és terjeszti a University of East London tagjai által készített nyílt hozzáférésű publikációkat, kutatási adatokat és téziseket. Online publikációs platformként létezik, amely bárki számára ingyenes állandó hozzáférést biztosít.
A Leeds Beckett Repository célja, hogy nyílt hozzáférést biztosítson kutatásainkhoz, ahogy azt a finanszírozói irányelvek megkövetelik, valamint a kiadók és a szerzői jogi törvények lehetővé teszik. A Leeds Beckett kutatóknak minden folyóiratcikkhez és konferencia anyaghoz fel kell tölteniük elfogadott kéziratokat.
A Salernói Egyetem intézményi nyílt archívuma.
A Bergeni Egyetem repozitóriuma.