Fenntartható könyvtár – OKN! - Felnőttek, fiatalok és gyermekek egyaránt örömmel keresték fel programjainkat az Országos Könyvtári Napokon

Az Országos Könyvtári Napok alkalmával új olvasói rétegeket és különböző korosztályok képviselőit sikerült megszólítania az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltárnak. Több iskolai csoport, felnőttek és nyugdíjasok látogattak el intézményünkbe a meghirdetett programokon felbuzdulva.

A programsorozat keretében látogatóink könyvtártörténeti vezetésen és a restaurátor-műhely bemutatásán túl Eötvös Loránd otthonában tettek virtuális sétát, illetve részt vettek a könyvkötő műhely kézműves foglalkozásain és A 315 éve… Kiállítás II. Rákóczi Ferenc emlékezetére című tárlat vezetésén. A kiállításon 2019. október 31-éig a Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. Kerület Önkormányzata által örökbe fogadott könyvek tekinthetők meg.

Népszerűnek bizonyult a Zöld játékok a könyvtárban címmel meghirdetett előadás és kvízjáték is, mely során a fenntartható könyvtárról szereztek újabb ismereteket vendégeink.

"Ó, természet! Milyen szép is egy káposzta!" jeligével botanikus könyvbemutatóra kalauzoltuk közönségünket, illetve Lapokba zárt kincsek és A könyv évezredei címmel könyvtörténeti ritkaságokba „lapozhattak” bele az érdeklődők.

Megteltek könyvkötő műhelyünk asztalai is, melyeknél gyermekek és felnőttek egyaránt egyedi könyvecskéket, személyre szabott ajándéktárgyakat készíthettek. A kézműves program terveink szerint folytatódik. A műhellyel kapcsolatos aktuális információkért, kérjük, rendszeresen látogasson el honlapunkra!

A rendezvény az Egyetemi Könyvtárért Alapítvány és Belváros-Lipótváros Önkormányzata támogatásával valósult meg.