Próbahozzáférés az Oxford University Press Grove Art Online és Grove Music Online adatbázisokhoz

Az Oxford University Press 2024. június 15-éig próbahozzáférést ajánlott fel a Grove Art Online és a Grove Music Online szolgáltatásokhoz. Az adatbázisokhoz az ELTE helyi hálózatából vagy távolról VPN-en keresztül lehet kapcsolódni.

Grove Art Online

„Az egyik legjelentősebb online tudományos művészeti enciklopédia, amely rendszeresen frissül és a világ művészetét és építészetét az őskortól napjainkig mutatja be. Az Oxford University Press adatbázisa közel 7 000 tudós által írt lektorált szócikkeket, illetve az azokhoz kapcsolódó képanyagot, bibliográfiát és további forrásokra mutató linkgyűjteményt tartalmaz.” (OUP)

Grove Music Online

„A zenekutatás vezető angol nyelvű adatbázisa, közel 9 000 tudós által írt több mint 52 000 szócikket tartalmaz, amelyek a zene történetének, elméletének és kultúrájának sokszínűségét mutatják be szerte a világon. Az adatbázis alapját adó lexikon 1879-ben jelent meg először, a megjelenés óta eltelt több mint egy évszázad alatt tartalma folyamatosan bővült. A Grove szerkesztői évente több száz új cikkel és a meglevő cikkek frissítésével gyarapítják az adatbázist.” (OUP)

Illusztráció szerzője, forrása:
https://oup.silverchair-cdn.com/UI/app/svg/umbrella/oxford-academic-logo.svg